Aktiviteter

Sociale aktiviteter for unge

På Stillebækken ved vi, hvor vigtigt fysiske aktiviteter og ophold i naturen er for de unges velvære og den sociale udvikling trivsel. Det er her de unge kan få et pusterum i deres hverdag og finde fælles interesser og oplevelser med andre. Vi har eksempelvis vores egen lille crossbane, et stort værksted, træningsrum, hjemmebiograf, krea-rum, bålsted hvor vi kan lave mad, stor køkkenhave, drivhus og fiskeret i bækken som løber i bunden af vores have. Vi har også mountainbikes, kanoer og kajakker, som giver anledning til mange sjove oplevelser.

Udover de aktivitetsmuligheder vi har på Stillebækken, benytter vi de forskellige tilbud der er i vores nærmiljø. De unge har mulighed for at gå til forskellige fritidsaktiviteter, ex. Fodbold, skydning, fitness, ridning, kor, teenclub osv.

Når det er sagt, så vægter vi højt at der er er ro omkring de unge. Det er en god ting at være i stand til at slappe af og hygge sig hjemme, uden tilbud om en masse forskellige aktiviteter.

​Rejser

På vores planlagte rejser får beboerne oplevelser, de sent vil glemme. Her går afslapning og relationsarbejde hånd i hånd, mens kulturelle oplevelser nydes i trygge omgivelser. Vi rejser på sommerferie hvert år og har de seneste år både været i Egypten, Tyrkiet, Danmark, Florida, Paris og Tyskland. Vi har både boet på hoteller, i sommerhuse og i shelters. Årets rejsedestination afhænger af de unge der skal med og deres mentale overskud.

Udover de større ture arrangerer vi mindre udflugter i løbet af året. Turene kan eksempelvis være indkøb i Tyskland, udflugt til Vesterhavet for at bade eller gå en tur langs stranden, en tur til Nordkraft i Aalborg for at klatre på deres klatrevæg, en tur til København eller Århus, en dagstur til Sverige, eller bare en tur i skoven.

Traditioner

På Stillebækken gør vi meget ud af traditioner især jul og fødselsdag. Julen fejres og vi hygger os med lys, julekalender, juleklip, og hjemmebagte småkager. Vi tager hvert år afsted på juletur, alle unge og alt personale. Vi har tidligere været i København og Aarhus. Det er en hyggelig dag, som de unge ser frem til, og alle deltager i.

Hvert år holder vi alle juleaften en af de sidste dage, inden de unge, der har mulighed for det, tager hjem på juleferie. Aftenen står på en god julemiddag, mandelgave, pakkeleg, dans og sang om juletræet og julegaver. Det er en traditionsrig aften, som vi glæder os til hvert år.